No to czekamy...

Najlepsze kluby Europy spotykają się w LM - czas na dyskusję.

No to czekamy...

Postprzez jajo » 21 Gru 2009, 15:42

Niestety na pk.pl udało się zatypować tylko jedną kolejkę Ligi Mistrzów.
Macie jakiś faworytów, jak myślicie, kto wygra tę edycję?
Awatar użytkownika
jajo

Re: No to czekamy...

Postprzez sanneris » 22 Gru 2009, 12:08

Jestem kibicem Barcelony od paru ładnych lat, ale myślę, że nie są faworytami tej edycji Ligi Mistrzów. Widać na boisku, że są bardzo zmęczeni.
Natomiast Real Madryt, który może nie zawsze gra ładne mecze, to jednak strzela sporo bramek niezależnie od tego i wygrywa. W tym przypadku szanse są 50/50. Zdecydowanie przełamią fatum 1/8 finału z Lyonem. Ale potem będzie ich czekał prawdziwy sprawdzian.
No i na koniec Chelsea. Nie grają tak ładnie jak Barca, ani tak skutecznie jak Real. Są gdzieś pomiędzy. Do tego dobre przygotowanie fizyczne. Dojdą przynajmniej do finału?
sanneris

Postprzez jajo » 22 Gru 2009, 16:32

Ciężko spekulować czy dojdą do finału. Na pewno poradzą sobie z VFB, tym bardziej, że drugi mecz u siebie. Ja bym chciał ich w finale... lubie ich gre po prostu.

Z tych faworytow najgorzej widze AC Milan - aktualnie graja padake i jestem ciekawe co bedzie wiosna.
Awatar użytkownika
jajo

Postprzez krecha19925 » 22 Gru 2009, 17:46

Od lat kibicuje Arsenalowi i wierze ze moga sięgnąć po to trofeum ,maja mlody sklad juz dosc doswiadczony ,graja ladna dla oka piłke ofensywna co skutkuje pieknymi bramkami.
Takie indywidualnosci Van Persi ,Fabregas czy Arshavin potrafia w pojedynke wygrac mecz
Moj wymarzony final to ARSENAL LONDYN-FC BARCELONA
krecha19925

Postprzez kenas » 23 Gru 2009, 10:42

Nie zgodzę się, że Milan gra padakę. Grał na początku sezonu, ale dobrych 2 misięcy gra już na prawdę dobrze i nawet Ronaldinho, którego skazywałem na koniec kariery zaczął znowu grać tak jak od niego tego kibice i prezesi oczekują. Trudno jest coś więcej powiedzieć w tej chwili, bo to jednak za ponad 1,5 miecha będą grac a do tego czasu wiele może się znienić - kontuzje, transfery. Tak czy owak wydaje mi się, że w tym roku wygra w końcu Chelsea bo kto ma z nimi wygrać LM jak nie Ancelotti. Daleko też moze zajść Arsenal, jeśli tylko kupi w zimie porządnego środkowego napastnika, choc Porto to bardzo trudny rywal. Co do Realu to niby ma pakę że hej, ale z Lyonem nigdy im się lekko nie grało, a Lyon sie uaktywnia jak przyjeżdżają najlepsi. Barca nie wygra bo nikt jeszcze nie wygrał 2 lata z rzędu :0 choć ta drużyna jest tak niesamowita, ze kto wię czy nie złamie tego zwyczaju :)
kenas

Postprzez sanneris » 23 Gru 2009, 18:39

Ronaldinho? Kiedy Barca go sprzedawała, to grał lepiej niż teraz w Milanie...
Dziwi mnie też, że tak wysoko oceniacie grę Arsenalu. Wyjaśni mi ktoś? :P To, że mają młodą ekipę i w dodatku doświadczoną, to już chyba trzeci sezon z rzędu słyszę, a efektów zarówno w Premiership jak i Lidze Mistrzów brak. Dla mnie Wenger powinien być trenerem zespołu juniorów, bo na tym się zna jak nikt inny.
Ostatnio edytowany przez sanneris, 24 Gru 2009, 06:14, edytowano w sumie 1 raz
sanneris

Postprzez kenas » 23 Gru 2009, 22:10

Jakie Ty chcesz widzieć efekty jak jesteśmy w połowie sezonu ? MI osobiście bardzo imponuje postawa Wengera i jego pomysł na piłkę i sama gra Arsenalu też budzi podziw, jednak ciagle brakuje im 2-3 ogniw do pełni szczęścia ale to głównie w obronie, w ataku wystarczy sprowadzić kogoś za Van Persiego. Arsenal ma moim zdaniem najmocniejsza siłę ognia w PL - Arszawin, Fabregas, Rosicky, Eduardo, Van Persie, Nasri, Vela, Bendtner, Walcott to są zawodnicy, którzy potrafią zniszczyć każdą obronę choc nie są gwiazdami pierwszych z pierwszych stron. Wenger powinien kupić porządnego bramkarza do tego defensywnego pomocnika pełna gębą i jazda.

Ronaldinho grał lepiej w Barcelonie jak ta go sprzedawała do Milanu ? Ciekawy punkt widzenia, tylko nie wiem czy ma coś wspólnego z prawdą.....ile spotkań MIlanu z poprzedniego i tego sezonu widziałeś ? 2 ? 3?
kenas

Postprzez sanneris » 24 Gru 2009, 06:13

Z tym, że Arszawin, Rosicky, Eduardo i Van Persie bardzo często są kontuzjowani. Walcott dla mnie poza szybkością nic nie prezentuje.
A efekty? No można... prowadzić w lidze i inne walory "estetyczne".
Widziałem prawie wszystkie te mecze, które były nadawane w C+. Nie wiem dokładnie ile to, ale więcej niż 2,3. W zeszłym sezonie Ronaldinho przytył jeszcze bardziej i dopiero w połowie sezonu wyglądał lepiej (i tak dwa razy gorzej niż kiedyś), co poza poprawą refleksu i ogólnie techniki wiele mu nie dało, bo wciąż poruszał się jak mucha w smole. Teraz jest trochę lepiej, ale nadal nie wyprzedzi nikogo w pełnym biegu jak to czynił kiedyś, kiedy jego uda wyglądały jak chociażby cały Messi ;)

No i nie unoś się tak, bo nie ma powodu? :)
sanneris

Postprzez jajo » 23 Lut 2010, 20:44

No i się doczekaliśmy...
Awatar użytkownika
jajo

Wróć do Liga Mistrzów

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość